Manuele neurotherapie en voetreflexologie

Manuele neurotherapieen voetreflexologie worden op het lichaam en de voeten gebruikt om veranderingen te bekomen in het zenuwstelsel (zowel centraal, perifeer als autonoom, d.w.z. zowel op hersenniveau, als op de rest van het lichaam, als op de stressfuncties). Er kan verandering gecreƫerd worden in regeneratiecapaciteit en pijngewaarwording. De technieken worden onderverdeeld in neuroreflectoire soft tissue technieken, viscerale mobilisaties, spine tuning en voetreflexologie.

Al bijna 10 jaar maak ik dankbaar gebruik van deze technieken. Dikwijls begin ik mijn sessie met even aftoetsen via de voeten. Het is een soms pijnlijke, maar heel ontspannende manier om er in te komen en lichaam en geest in te tunen op diep losmaken.

Mensen die heel veel voordeel kunnen halen hiermee zijn de hooggevoeligen, mensen met spanningen die niet makkelijk los te laten zijn, Bij chronische pijnen kan dit ondersteunend werken, alsook bij kinderen en baby’s werkt dit dikwijls goed. Mijn persoonlijke favoriet blijft het toepassen bij (hoog)zwangeren, als voorbereiding op de bevalling. Het brengt het lichaam in een diepe ontspanning en legt ook blokkages bloot waar verder op kan gewerkt worden.

"Problemen zijn kansen om te groeien"