Laura Bekaert - Manueel therapeute

Ik ben Laura Bekaert. KPNI- en manueel therapeut.

Ik neem je via deze site graag mee in mijn verhaal.

Een fascinatie voor het lichaam had ik al van jongsaf. Doorheen de jaren werd het me steeds duidelijker dat er linken bestonden tussen kwaaltjes en pijntjes en wat er rondom ons gebeurt, en dat wat vanbinnen leeft eigenlijk net heel belangrijk was om te weten en te voelen, onder andere om goeie keuzes te kunnen maken en je mate van geluk te kunnen bepalen. De impact van gedachten en emoties op fysieke en hormonale klachten, op ons lichaam in het algemeen bleek gigantisch. Wat er allemaal een impact kan hebben op ons lichaam en geest werd me steeds meer in detail duidelijk: context, familiesystemen, copingstrategieën, hoe we zelf de wereld zien, … Ook de impact van voeding in de breedste zin van het woord, wat en wanneer te eten, leerde ik te interpreteren naar wat goed is voor een mens. Hier was het was het waar de klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI) mij de wetenschappelijk achtergrond en verbanden achter toonde. Deze wetenschap verklaart op biochemisch, moleculair en energetisch niveau wat er achter allerlei fysieke klachten ligt.

Via de KPNI sla ik een brug tussen wetenschappelijke kennis en de oude wijsheid. Er zijn ongelofelijk veel manieren om grip te krijgen op je geest en lichaam. Ik vind het de max om er verschillende er van te integreren in mijn behandelingen, steeds afgestemd op de persoon met wie ik werk. Het is net de kennis, achtergrond en leren/durven voelen van al wat er is, dat mogelijks de opening kan geven naar een vrij lichaam en een vrije geest.

In de intussen meer dan 14 jaar werk als therapeut herken ik dit proces bij velen. De zoektocht naar vrijheid, vooral dan vrijheid van binnenuit. Wanneer je vast zit op welk niveau dan ook, vertaalt zich dit meestal in een pijn of klacht. Dit blokkeert nog meer, kost tonnen energie, en je komt er zelf niet meer uit.

Mijn doel is om jou te informeren en inspireren (en je natuurlijk ook effectief van je klacht af te helpen) wanneer je op zoek bent naar een oplossing voor je lichamelijke problemen, wanneer je zoekt naar een gezonder leven. Ik luister naar de taal van je lichaam. Ik vertrek vanuit wat je fysiek lichaam me zegt, van daaruit ga ik dieper naar de wortel op zoek, naar wat je onderbewustzijn zegt en klacht kan doen veranderen.

Thema’s die mij nauw aan het hart liggen zijn hormoonbalans bereiken, voor vrouwen uit alle leeftijdsfasen die hun hormonen opnieuw willen laten werken vóór hen (ipv tegen), en geef ik graag lifestyle begeleiding bij zwangerschap (er voor, tijdens en na).

Waarom hecht ik zoveel belang aan een gezonde basis bij het begin van ons leven? De absolute basis voor veel gezondheidsproblemen ligt al in de voorbereiding vóór de zwangerschap. De periode voor (en zeker ook tijdens) de zwangerschap is mogelijks de meeste belangrijke met impact op de rest van ons leven. Dit is voor mij dan ook een enorm belangrijke pijler.

Zoals je merkt, ga ik ver voorbij de fysieke klacht. Ik maak deel uit van de beweging die onze maatschappij bewuster en gezonder wil maken en de kennis die hiervoor nodig is te helpen verspreiden.

Ook in mijn persoonlijke leven ben ik steeds bezig met hoe je het leven in zijn diepste vorm kan meemaken. Het is niet altijd makkelijk, maar mijn kinderen en alle schitterende mensen rondom mij maken het leven zo mooi en interessant. Ik hou van de wilde natuur, bergen en zee, een gezonde levensstijl, eerlijke gesprekken en diepgaande vriendschappen. Ik zoek graag de grenzen op van het comfort en ben een grote fan van barefoot walking.

Voel je je aangesproken door mijn aanpak, wees van harte welkom!

Opleidingen:

 • Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (2005-2010, Universiteit Gent)
 • Postgraduaat Manuele Therapie (2010-2011, Universiteit Gent)
 • Spierkettingen volgens methode Busquet (2011-2012, IPVK)
 • Manuele neurotherapie (2012-2013, MNT-NR International)
 • Orthomoleculaire therapie volgens de klinische PNI (2014, Natura Foundation)
 • Applied kinesiology (2015, Profon)
 • Mastercourse Geslachtshormonen (2017, Natura Foundation)
 • Klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) (2017-2018, Natura Foundation/KPNI Belgium)
 • Master in de klinische psycho-neuro-immunologie (2020-2021, PNI Europe)
 • Reiki 1 en 2 (2021, Elke Doornaert)
 • Applied kinesiology Brain (2021-2022, Joe Shafer bij KPNI Belgium)