Zwangerschap en kids

De combinatie van kennis en eigen ervaringen met mijn kroost en zwangerschappen, geeft mij een holistische blik op deze belangrijke fases in het leven. Ik inspireer je graag hiermee en help je graag je eigen weg hierin te vinden. Ik combineer inzichten uit de wetenschap, samen met lichaamswerk, en je eigen invoeling hiervan in je dagelijkse leven, voor jezelf en voor je kids.

Ik bied je begeleiding voor, tijdens en na je zwangerschap: focus op goed zitten in energie, mentale kracht, optimale voeding, stress balans, sport, … Zodat je je lichamelijk en mentaal weer goed kan voelen.

Even een woordje uitleg waarom ik hier zoveel belang aan hecht:

Gezien ons leven begint in de baarmoeder ligt de basis van onze grootste kracht en mogelijkheid tot verandering dan ook daar. Onze genen werden daar immers gevormd. Het proces dat bepaalt hoe onze genen zich effectief gaan gedragen heet epigenetische (voor)programmering. De omgeving waarin we letterlijk ontstaan bepaalt voor een groot deel onze gevoeligheden en sterktes. Onze genen op zich maken slechts zo’n 5% uit van wat we uiteindelijk worden, de overige 95% wordt bepaald door onze epigenetica. Waarom dan al niet onze kinderen een zo goed mogelijke start geven zodat ze beter beschermd zijn en om kunnen met het leven dat eraan komt?

Een goede voorbereiding op een vlotte en gezonde zwangerschap is om deze redenen zo belangrijk.

Ik neem je graag mee:

  • Wat is belangrijk wat betreft voeding? Hoe kan je je lichaam optimaal voeden voor, tijdens en na je zwangerschap?
  • Hoe bereik je een aangename balans tussen stress en rust, of net de stressbestendigheid (waarin een gezonde portie dagelijkse stress net wél goed is)?
  • Wat heeft je vertering en darmkwaliteit hiermee te maken?
    Waarom is het belangrijk dat je hersenen ten allen tijde blijven ‘trekken’, ze je scherp stellen en je bij de zaak houden?

 

Men zegt, tijdens een zwangerschap moet je niet al te veel willen veranderen, blijf bij je leest wat betreft sport, ga geen dingen eten die je niet gewoon bent, etc. Dit is deels waar. Vandaar het belang van de voorbereiding. Je maakt je lichaam klaar voor op een topprestatie!

Na de heftige periode die een zwangerschap is, met als apotheose en hopelijk kers op de taart: de bevalling. Dit zijn een van de meest intense, ingrijpendste momenten, als je deze mag meemaken, in het leven van een vrouw. Tijdens een zwangerschap bereiken al je vrouwelijke hormonen veel hogere levels dan je ooit gevoeld hebt. Tijdens de bevalling (tot een paar dagen er na) swingen ze echt de pan uit. Toch is dit evolutionair perfect uitgedokterd. Het heeft dus nut.

Enkel al het weten waarom alles zo werkt zoals het werkt, zodat je hier kan op inspelen, is interessant.

Mijn bedoeling is om je zwangerschap en bevalling te kaderen zodat dit een periode is waar je net krachtiger uit komt. Niet iets waar je van moet bekomen, maar iets waarvan je de kracht kan meenemen naar je verder leven.

"Met een helder hoofd en je levensmissie ergens in het achterhoofd kan je heel veel aan"